Möt några av våra nya kontaktpersoner

 

Malin

Malin kontaktperson

Mitt namn är Malin.
– Jag bor på landet med mina djur på en gård mitt i de djupaste skogarna i Småland, nära Växjö.
– Jag älskar att måla tavlor, pyssla med inredning, djur och fotar en del.
– Jag spelar rätt mycket dator/konsol spel med.
-Jag har haft Alopecia Areata sedan våren 2014. Det började i nacken lika stor som en femkrona på ett ungefär, sedan blev det större och med fläckar. Eftersom det, rakade jag tillslut av mig allt mitt hår och började använda peruker. Såsom det ser ut för mig nu, har jag fått tillbaka 95% utav mitt hår, men som du kanske vet, så är denna sjukdom mycket osäker, och därför vet man ju inte om det kommer tillbaka eller inte.
– Jag fick det när jag var 21 år gammal och kan finnas för dig som är ung som behöver prata, som behöver någon som lyssnar på dig, kanske behöver råd eller dyligt, jag som ung kanske har gått igenom det du går igen. Så tveka inte på att höra av dig, jag finns dag som natt.
Du är inte ensam!

 

Du kan nå Malin på eller på facebook(https://www.facebook.com/Malin.Berit.Nilsson) eller på mobil för samtal och sms: 0705190010.

Natasja

Natasja kontaktperson

Hej, lite kort om mig och min Alopecia. Jag hade 2 små fläckar när jag var 15. De växte ut igen och när jag var 33 var det dags för 2 till. Även dessa växte ut, men kom tillbaks av och an under några år. Jag tror att det var trasslig ekonomi och lite allmän stress som gjorde det. 2013 i mars fick jag barn och hade jättefint och tjockt hår… men på sommaren samma år vart min pappas sjukdomstillstånd lite allvarligare, så fläckarna vart nu fler och större, och efter att han gick bort i slutet på augusti samma år tog det rätt så precis 4 månader innan jag insåg att det gick inte att göra comb-overs längre. Det var bara raka av rubbet. Behövde inte hålla efter med hyvel mer än 2 gånger, sen var allt puts väck. Har med andra ord AU.

Nu visade det sig att jag konstigt nog klär i detta, tycker jag själv, och andra (om man ska tro dem :)) men jag trivs jättebra såhär. Folk glor javisst, men jag orkar inte hålla på med peruk. Det här funkar hur bra som helst och jag har tatuerat både ögonbryn och eyeliner, så det känns inte så naket i ansiktet längre.

Annars är jag nöjd med min tillvaro, snart 38 år gammal, är gift sedan 4 år och har en son på 2,5 år som är världens bästa (såklart :)) Bor i Stockholm (söderförort för att vara mer precis), älskar fetaost och soltorkade tomater, har absolut gehör på piano och drivs av kärleken till min son!

Allt väl!
Natasja Biasi

Du kan nå Natasja på eller telefon: 070-475 44 18

Elin, Malmö

Hej! Har fått alopecia för ca två år sedan. Vet hur otroligt ensamt och hemskt det kan kännas.
Vägen till att acceptera att vara en tjej utan hår har gått fantastiskt bra.
Lite tips och trix, livet är mycket mer än hår.
Kram Elin

Du kan nå Elin via vårt kontaktformulär

 

[/wc_row]