Autoimmuna sjukdomar – föreläsning

Hayde Bolouri föreläser om autoimmuna sjukdomar i Göteborg den 2 april.

Autoimmuna sjukdomar, livsstil sjukdomar eller civilisationssjukdomar?

Alopecia är en autoimmunsjukdom. En autoimmunsjukdom är ett helt spektrum av störningar som alla har mycket gemensamt även om de dyker upp i olika delar av kroppen. Endast i USA finns det 80 miljoner människor som lider av autoimmuna sjukdomar och 150 miljoner människor världen över. Nu har forskarna även börjat upptäcka förekomsten av autoimmuna mekanismer i cancer, hjärt- kärlsjukdomar, och neurodegenerativa sjukdomar vilket innebär att siffran fortsätter att stiga.

Vad är autoimmunitet?

Autoimmunitet är när kroppen inte längre kan känna igen sina egna celler och istället börjar attackera dem. Det finns många ämnen som hjälper till att ändra formen på cellerna och presentera dem till immunförsvaret som skadliga inkräktare.

Dagens medicin erbjuder dessa patienter behandlingar med immunsuppressiva mediciner medan kroppen skriker efter immunförstärkande ämnen. Att äta inflammationsfritt är ett smart sätt för att förstärka kroppens försvarssystem och därmed balansera det i molekylär nivå. I vissa sjukdomstillstånd finns det även behandlingsmetoder som kan påskynda läkningsprocessen. En av dessa metoder är PRP där man använder sig av sina egna celler för att signalerar till stamceller vid varje hårsäck och stimulerar inaktiva hårsäckar till en aktiv tillväxtfas.

Målet är att skapa en ny synvinkel för att betrakta ditt hälsotillstånd på ett nytt sätt för att uppnå maximal hälsa och livsglädje!

Skonasinnen.com

Hayde Bolouri, medicine doktor och senior forskare i Neurovetenskap, Dermato-Cosmetic Science, HighDes AB

Alopeciföbundet Sverige tar inte ställning för denna metod eller behandling.