Behandling och forskning

Något botemedel finns ej idag. Många erbjudanden finns om alternativa behandlingar. I det utsatta läge som det är att ha fått diagnosen alopeci, är det många som lyssnar till de som lovar att håret kommer tillbaka. Detta väcker förhoppningar och risken finns att kostsamma behandlingar provas utan resultat och besvikelse. Ta det lugnt! Många får håret tillbaka spontant.

Att ha en aktiv tarmflora är hälsosamt oavsett sjukdom. Eftersom autoimmuniteten härrör från tarmen visar det att tarmfloran har brister. Flera av våra medlemmar tycker att de upplever en förbättring när de tar Probiotika, medel som innehåller tarmbakterier.

Läkemedel mot manligt håravfall hjälper inte mot alopeci. Dessutom hjälper de bara så länge man behandlar.

I USA och Ryssland  finns ett läkemedel som innehåller substansen Tofacinitib och som är godkänt läkemedel för bland annat reumatisk värk. Det  har hjälpt en person med alopeci.  Hur det påverkar kroppen på sikt återstår att se. Det testas vidare. För närvarande finns inte detta läkemedel registrerat i Sverige.

Vi följer upp forskningen och kommer att meddela så fort något medel kommer som bevisligen hjälper.

Vetenskapliga framsteg inom forskningen

Här kan du följa Annika Åstrands krönikor som publiceras i vår medlemstidning Papillen. Annika är disputerad i fysiologi men efter att hon fick alopeci för några år sedan har hon även utbildat sig i immunologi och forskar numera om just alopeci. Annika hjälper oss att sammanfatta forskningsläget i Sverige och runt om i världen på ett lättillgängligt och förståeligt sätt. Hon berättar också om sig egen spännande forskning på Karolinska institutet i Stockholm.

Annika är optimistisk och tror att vi kommer ha effektiva behandlingsmetoder inte alltför långt fram. Eller som hon själv säger: ”Spännande metoder ger hopp inför framtiden”. 

20130808_185151 Annika

Krönika 1 – Jag vill sprida kunskap Krönika 2 – Nya spännande metoder Krönika 3 – Att äta och leva så anti-inflammatoriskt som möjligt Krönika 4 – En livsstilsförändring Krönika 5 – Inga extrema dieter  Krönika 6 – Aktuella behandlingar